Fant disse elementene på rommet mitt, og bestemte meg for å ta et bilde av dem sammen som del av 5/5 konkurransen. Jeg er skikkelig jente-jente, men noen ganger kan jeg også være ganske scruffy, og føler meg kanskje mer som en av gutta, dermed overskriften "sums me up"I dag fikk vi fri fra skolen side det er "Martin Luther King Jr. Day" Første året de fikk fri pga det, haha jeg ringer lykke
For noen dager side fikk jeg en kommentar fra martineandersenn som sa; "Skal også på utveksling til USA til høsten! Noen tips til meg?" så jeg tenkte at jeg skulle skrive et innlegg for å besvare dette spørsmålet, siden det er et par punkter, og i tilfelle noen andre lurer er det greit å skrive alt i et innlegg som alle kan se.

Her er et par punkter på hva du kan vente deg/hvordan du kan forberede deg:

1. Ha et åpent sinn. 
Dette er et veldig viktig punkt om du spør meg. Mye er annerledes enn i Norge, og det er viktig at du er villig til å prøve ut nye ting, for det kommer ikke til å være akkurat det samme som hjemme i Norge. Familien kommer til å ha nye regler, og kanskje er de litt mer konservative enn du er vandt med.

2. Vær åpen med familien
En ting som var ganske uvanlig for meg når jeg kom hit, var hvor åpen familien var med hverandre, og hvor mye de snakket sammen om ting. Når jeg satt meg ned ved middagsbordet var det første spørsmålet alltid "hvordan har dagen din vært?" og "har du noen planer fremover?" Det er viktig at du prøver å få kontakt med dem, at du viser interesse. Her i Amerika er det ikke vanlig at ungdommen går inn på rommet sitt og lukker døren hele tiden. Prøv å snakk med dem så mye som mulig, og om du ikke har særlig mye å si spør dem hvordan dagen deres har vært (det burde du i grunn gjøre uansett) eller snakk om en gutt du synes er søt på skolen. Det viktigste er at du viser at du er interessert i å få kontakt med dem.

//middag med den gamle vertsfamilien min//

3. Fokuser på skole
Når du reiser på utveksling må du være forberedt på at du ikke har tid til å henge med venner og oppleve spennende ting hele tiden, det handler mye om skole. For å være ærlig var jeg ganske lat når det kom til lekser hjemme i Norge, jeg gjorde ikke oppgavene vi ble tildelt, jeg leste ikke.. men karakterene mine holdt seg greit, men etter jeg kom til Amerika har mye av tiden min gått til lekser (spesielt matte) Det kommer selvfølgelig an på hvilke fag du tar, men (på min skole i hvert fall) sjekker de lekser omtrent hver eneste dag.

4. Snakk med folk
Jeg er ganske sjenert, og jeg er ikke det som tar initiativ til å snakke med noen, og heldig vis for meg kom jeg til en liten skole hvor alle var veldig hyggelige og mange kom bort å snakket med deg først, men om du ikke kommer til en slik skole, så må du bare finne noen du kan gå opp til og snakke med. Det verste som skjer er at de gir deg et litt stygt blikk, og om de gjør det kan du bare trekke deg unna den personen og gå til noen andre (det har skjedd med meg, og det er ikke så ille) Dessuten vil jeg tro at de fleste vil være ganske hyggelige mot "den nye jenta/gutten". Poenget mitt er; du må snakke til folk om du vil få deg venner, jeg vet hvor ukomfortabelt det kan være når du er helt ny, og du føler at alle kjenner hverandre mens du ikke kjenner noen.

5. Spar opp penger
Det går bort ekstremt mye penger når man er her! Shopping/kino er en vanlig ting å gjøre med venner på fritiden, om du vil ha årbok koster det en del, om du får "graduation" koster det (mer enn man skulle trodd) Dessuten kan det hende at familien vil ta deg med et sted men at du må betale selv.

 

//turen min til Chicago//

6. Spør spørsmål
Om det er noe du lurer på når det kommer til språk, eller skole er det viktig at du spør, i stede for å bare nikke og smile.

7. Hold kontakt med organisasjonen din
Om det er noe som plager deg, og det er noe du ikke vil snakke med familien om er det viktig at du tar kontakt med organisasjonen in, enten det er den lokale representanten din i USA, eller om det er noen i Norge. Jobben deres er å sørge for at du har det fint der du er. 

8. Ikke ha for høye forhåpninger
Dette er et  av de viktigste punktene. Det kan hende alt går akkurat som du hadde ønsket det, men om du har for høye forhåpninger og ser for deg akkurat hvordan året ditt skal bli, kan det hende du blir skuffet (som kan ende i at du får veldig hjemlengsel) Dette punktet har mye å gjøre med ting jeg skrev tidligere. Kanskje er det mindre fritid enn du ønsket, kanskje er familien din veldig konservativ og du må gå i kirka to ganger i uka, alltid ha på deg klær som går nedom knærne, og du ikke har lov til å ta med gutter hjem? det jeg prøver å si er; ikke forvent at ting skal være akkurat som i de Amerikanske High School filmene.

 

 

Jeg kunne skrevet mye mer, men dette innlegget begynner å bli ganske langt, og jeg tror jeg har dekket det viktigste

 

Ha det gøy!

 
Jeg var på besøk hos en av venninnene til vertsmoren min i dag, og hun er 20% norks eller noe, og da jeg var der oppførte hun seg som om jeg var den megastjerna. Haha, hun spurte meg alle slags spørsmål om Norge, og sa hele tiden "si noe på norsk, si noe på norsk, vær så snill??" og "er det okay at jeg spør alle disse spørsmålene? plager jeg deg? vil du jeg skal slutte?" hun var veldig skjønn, og hun sa til og med at det var som å ha en kjendis i huset.Det at jeg var Norsk var visst en veldig stor greie.
De av dere som følger meg på insta/har meg som venn på facebook har nok sett bildene alleredefotballaget "The Packers" er ikke eid av et stort firma, men av folket (det er i hvertfall slik jeg har forstått det) og for å tjene penger trenger de da virkelig å få solgt billetter til kampene sine. Men siden det er så mange som liker å sitte hjemme i sofaen sin å se kampen på TV i stede for å betale for å dra til stadion, så har de bestemt seg for å ha "blackout" om de ikke får solgt ut kampene. Det vil si; om ikke alle billettene er kjøpt, sender de ikke kampen på TV'n. Uansett, siden folk ikke vil at dette skal skje, spesielt ikke nå som det er playoff's, kjøpte et eller annet firma opp haugevis av billetter, også donerte de bort 50 av dem til skolen jeg går på. Vennen min var en av 25 vinnere som fikk to billetter hver, så da fikk jeg sett en Packers kamp! Noe som jeg er veldig glad for med tanke på at det er den største greia her i Green Bay, og at det ville vært litt trist å dra hjem uten å ha sett dem i action. 

//De kalte kampen "The Ice Bowl 2" fordi det er den nest kaldeste kampen i historien til the Packers!//

//siden vi tapte ble dette siste kamp for sesongen. Men det var mer enn 77,500 folk der.//

 

#fotball #USA #vinter
På onsdag ble jeg og vertssøsteren min dratt ut av skolen for å kjøre den 6 timer lange turen fra Wisconsin til Illinois. For på torsdag var deft nemlig thanksgiving. Alt vi gjorde (og jeg tuller ikke) var å spise hvert snop, sove, se på packers fotballkamp og spise kalkun med stuffing. Kalkunen og alt som kom med var så sinnsykt godt! Tror alle spiste til de var ganske kvalme den kvelden, haha.

//Noe av snopet vi spiste//¨

//Samlet rund bordet med slektningene til venninnene mine//

//Smakte Pumpkin Pie for første gang//På fredag besøkte vi Mississippi elva, også kjørte vi en tur innim staten Iowa.

//Vi tok oss også en tur innom et eller annet traktormuseum før vi kom frem til Iowa//

 
Fredags kveld dro vi på en eller annen Hip Hop/Rap kveld (Er ikke helt sikker på hva det var for å være helt ærlig) og på lørdag feiret vi en tidlig jul sammen med noen andre av slektningene til venninnen mine. Jeg tok ikke noen bilder der siden jeg i grunn ikke kjente noen av dem, men det var mange småunger der, og de var veldig høylytte! Men gøy var det! OG jeg fikk none uventede julegaver. Etter vi hadde feiret jul sammen med dem dro vi til noen venner av familen og bygget pepperkakehus (se instargram for bilde). Det var to eller tre forskjellige familier der, og alle var ganske rike kan man vel trygt si, og alle så ut som om de var tatt ut av "Seventh Heaven" eller en veldig Amerikansk reklame. De smilte hele tiden, alle var gode venner selv om de var søsken og selv om de så ut som snobbete (, pene) rikinger, var de noen av de hyggeligste folkene jeg har møtt. Det var i grunn veldig merkelig hele greien, bra merkelig selvfølgelig, haha.

//Bildet er ikke tatt i juleselskapet, men hjemme hos besteforeldrene til venninnene mine//Jeg kommer til å savne slektningene så mye! Ikke det at jeg ikke er glad i mine, men... De er utrolig morsomme og ungdommelige hele gjengen! Til og med Bestefar Opa.

 

#USA #Utveksling #Thanksgiving #Jul
Har ikke blogget på en stund og tenkte jeg skulle gi dere en oppsummering av grunnen:

For omtrent en måned siden opplyste jeg og vertssøsteren min den lokale koordinatoren vår om at vi ville bytte vertsfamilie (av forskjellige grunner) Jeg kan ikke si at de gjorde så my med denne forespørselen, vi hørte i hvertfal ikke noe mer om dette etter vi snakket om det. Nå viser det seg at vertsmoren vår skal flytte tilbake til det gamle huset sitt fordi hun ikke vil betale leie i leiligheten vi bor i nå, og siden huset hennes er utenfor skoledistriktet kan vi ikke komme med henne. Vi fikk beskjed om at vi burde prøve å finne noen fra skolen og spørre dem om vi kunne få bo hos dem, men det er litt kleint å gå bort til noen du så vidt kjenner for å spørre dem om du kan bo hos dem i et år... heldigvis hadde jeg en venninne med en veldig koselg familie som sa vi kunne bo hos dem. Huset deres ble sjekket av en eller annen fyr som jobber innenfor organisasjonen jeg reiser med, og de tok en bakgrunnssjekk og alt var i orden. Vi fikk beskjed om at vi skulle flytte dit, så vi pakket koffertene og var klar til å reise. Dagen etter fikk vi vite at siden de kun hadde en "queen sized" seng og ikke to enkeltsenger kunne vi ikke bo der alikenvel.. Eller.. en av oss kan bo der, men den andre må finne en annen familie. Igjen fikk vi beskjed om å få nummeret til foreldre til elever på skolen, denne gangen fikk vi frem til søndag(denne søndagen) og om vi ikke fant en innen den tid ville de begynne å lete utenfor skoledistriktet. De hadde allerede begynt for noen dager siden, og de fant en familie ca 63km unna hvor jeg bor nå, og de vil at jeg skal flytte dit. Det virker virkelig ikke som om de forstår problemet mitt når det kommer til å forlate alle vennene jeg har fått her.. Etter å ha gått på en skole i 3mnd, brukt massevis av penger på graduation, årbok etc synes jeg virkelig ikke noe om at jeg må flytte langt bort til en annnen skole..

Lang forklaring, enda er ikke dette alt. Men poenget mitt er at jeg har levd ut av en koffert de siste tre ukene fordi jeg aldri er helt sikker på når jeg vil reise, og ikke minst hvor.

Beklager for at dette kanskje ble et litt sytete innlegg, men akkuratt nå er jeg litt frustrert og lei.. men for all del, STS er en bra organisasjon, i Norge i hvertfal, her er de enten for sløv eller for konservaiv virker det som..

 

#Utveksling #USA #Problemer #Stress
Her i Amerika er Halloween så mye gøyere enn i Norge! Det første jeg gjorde etter skolen var å ta på meg sminke/kostyme, siden "knask eller knep"-erne har lov til å gå ute mellom 4 og 7. Under den første halvdelen var jeg hjemme med vertssøsteren min for å dele ut godteri, og under den andre halvdelen gikk jeg ut sammen med tre andre venner for å tigge etter godteri (ja, tenåringer gjør det også her). Siden vi ikke har lov til å gå rundt mer etter 7 dro vi heller til et "Haunted House" og herre så skummelt det var!! Det første som skjedde var en togtur mellom billettluken og selve "spøkelseshuset". Toget var helt tåkebelagt og det var folk i kostyme som gikk rundt og presset seg opp i ansiktet ditt mens de hvisket et eller annet, noe som var utrolig skummelt med tanke på hvor realistisk sminken de hadde på seg var. 
                Selveste spøkelseshuset var også veldig skummelt. Det var veldig mange forskjellige rom, noen var helt mørkbelagt, og du måtte føle deg frem til hvor du skulle gå, andre hadde blinkende lys, og et var et speilrom som var mørkt og veldig komplisert å komme seg ut av. I tillegg til det var det folk som hoppet ut fra ingen steds land og igjen, trykte seg helt opp i ansiktet ditt. For å være helt ærlig hadde jeg sikkert fått panikkanfall hadde jeg ikke hatt en fyr med meg som holdt meg i hånden og var totalt rolig under hele turen. haha. Jeg takler ikke skrekkfilmer og slike ting veldig bra for å si det slik.
Ellie (venninnen jeg bor hos nå) tok meg og vertssøsteren min med seg til Packer-stadion. Vi tok oss en rundtur inne også, men siden jeg hadde stilt inn lyset til bildene utenfor så ble ikke de inne særlig brukbar.. men det går fint, skal nok dra dit en annen gang, en gang når vi faktisk skal på en packers-kamp og har på oss packers-tskjorter
I går var det fotballkamp (som de er hverfredag) og ukens tema var "pink out" siden det er "Breast cancer awareness month" halvparten av guttene på fotballaget har til og med barbert av seg håret. Favorittfargen min er rosa, men jeg skal ærlig inrømme at jeg ikke har mange klær i denne fargen, så før kampen begynte dro vi innom goodwill for å kjøpe noe. goddwill er ganske likt fretex,  men bedre (om du spør meg) men det er brukte klær og det er ikke alltids så lett å finne ting, så jeg må dra dit eller et annet sted neste uke for å kjøpe inn flere rosa ting, siden det er samme tema

//1: rosa folk, 2: Det var litt lim igjen på flasken etter venninnen min tok av ettiketten, heh.. (venninnen min kjente henne da, så det går bra), 3: Etter fotballkampen dro vi til Denny's for å kjøpe oss mat//
Hei, Jeg er i live! Jeg hadde helt glemt av at jeg hadde en blogg, haha. Beklaget det. Jeg har vært ganske opptatt i det siste, så det har blitt ganske sent hver kveld, og med tanke på at jeg deler rom med vertssøsteren min, så ville det vært litt frekt å holde henne våken halve natten, kun så jeg skulle kunne breie ut til norges befolkning alle de ubetydelige tingene jeg hadde gjort den dagen. For meg er det mye spennende som skjer, men jeg tviler på at dere hadde hoppet i glede over å lese om mye av det (spesielt siden jeg har mistet alle mine evner til å skrive norsk, sikkert hundrevis av skrivefeil innen jeg er ferdig med dette innlegget. Noe jeg beklager dypt, jeg vet hvor plagsomt det er, men jeg prøver å skrive ferdig fort så jeg ikke gjør akkurat det jeg sa ville vært frekt å gjøre) Uansett..
Når det kommer til overskriften; Vertsmoren min har dratt til Baltimore, så nå bor jeg og vertssøsteren min hos en venninne fra sosiologiklassen min. Vi "flyttet inn" i går, og vi blir her til onsdag neste uke. YAY! Bortsett fra det så har det i grunn ikke skjedd så utrolig mye. Jeg skiftet kjemiklasse i dag, men det har vel ganske liten betydnig for dere, så da tror jeg at jeg sier meg ferdig for i dag.

forressten så har jeg ikke med meg kamera hvor jeg er nå, og jeg liker ikke å måtte legge ut masse mobilkamera bilder med dårllig kvalitet, så det blir ikke så mye visuell oppdatering i en uke fremover, men etter det så skal jeg prøve å få til noe. 

 
//Bilde er tatt i går, ikke særlig pent, men jeg må bare vise frem hvor fint vær vi har (varmen♥) Elsker det! Også elsker jeg min "boba smoothie" haha//

I dag hadde vi på en måte en "utvekslingselev-dag" Hver time var det to utvekslingselever som tok imot spørsmål i biblioteket om hvordan det var å være utveklingselev, hvordan det er der vi er fra og alle slags spørsmål folk i publikum kunne finne på. Jeg var listet opp første og fjerde time (også ble jeg satt inn i syvende time også). Det gikk veldig greit, ikke alt for fornøyd med å miste min "study hall" men det at jeg kom meg unna U.S. History veide i grunn opp for det, haha. 

Uansett.. Poenget mitt er; at disse "spørrestundene" fikk meg til å innse hvor forskjellig Amerikansk og Norsk samfunn er, og om du også har noen spørsmål om hvordan der er her i forhold til hjemme i Norge, så er det bare å legge igjen en kommentar i  kommentarfeltet. Kanskje kommer det et innlegg om folkene og hvordan de oppfører seg mot hverandre og utvekslingselever snart.
Søndagen startet med oppkast og det som hører med, heldigvis ble jeg bedre rundt lunch-tid, så da fikk vi kjørt langs Lake Michigan. jeg tok utrolig mange bilder, men jeg kommer ikke til å legge dem ut før i morgen. Etter vi hadde kommet hjem fra turen vår hadde nemlig vertssøsteren min det samme som jeg hadde den morgenen, og siden vi deler rom hadde jeg ikke lyst til å holde henne våken med min lyse PC-skjerm og høylytte tastetrykking (dessuten var jeg ganske trøtt og slapp) og nå er det blitt ganske sent siden jeg brukte flere timer på å slite meg gjennom matte-lekser. Forhåpentlig vis er jeg tidligere ferdig i morgen så jeg kan poste bildene uten å måtte være oppe hele natten.

#USA #Utveksling
De fleste dagene så er det egentlig ikke noen som bemerker at jeg er fra Norge, men det kommer noen dager der det er veldig populært å bring det opp. Dagen i dag var enn av de dagene hvor jeg var veldig populær som utvekslingselev. I Amerikansk historie fant gruppe-partneren min frem en lapp, hvor han skrev "du er vakker" på norsk, haha sjarmerende fyr han altså (måtte bare kaste inn den hendelsen). Senere den historie timen så begynte læreren å spørre meg om den norske regjeringen og deres makt innenfor økonomien, jeg trodde ikke jeg kom til å være til noen hjelp når det kom til å forklare hvordan det foregikk, men til min overrasskelse så visste jeg faktisk svaret på meteparten av det han nevnte. Etter dette var det sosiologi, hvor vi skulle samle inn underskrifte fra folk som svar på spørsmål som "Hvem har vært i et annet land?" "Hvem kan snakke noe annet enn engelsk?" "Hvem har slektninger i et annet land?" og det først jeg hører når læreren sier at vi kan begynne å samle inn underskrifter er; "CAROLINEE!" haha, til deres fortvilelse kunne vi kun ha samme person skrive under en gang, så da var det bare å velge det de ikke trodde at noen andre i klassen hadde.

Beklager dårlige innlegg, men jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive om for tiden. Om det er noe du lurer på når det kommer til mitt utvekslingsår, hvordan det er her i USA etc så er det bare å legge igjen et ønske om blogginnlegg i kommentarfeltet.

 

#Foto #USA #Utveksling #Skole
På lørdag så var det endelig tid for et va de store høydepunktene med å reise til USA, nemlig; Homecoming!
Hver dag forrige uke så var jeg, vertssøsteren min og noen andre venner på kjøpesenteret på utkikk etter, kjole, sko, accesories og alt det andre som følger med. Jeg hadde med meg en kjole fra Norge (gina tricot) noe som er bra for jeg tror jeg brukte mer på smykke, sko, hårklipp og alt det der enn dedt mamma betalte for selve kjolen.

Det ser ut som skoene er altfor små, men det er bare føttene mine som har sklidd frem.


"kavaleren" min kom på døren med en stor blomstrbukett da hanskulle hente meg for å dra på middags-"date" før selve homecoming-dansen (veldig normalt å dra for å spise før dansen) Vi dro på en mexicansk restaurant (fordi mexicansk mat er favoritten min) og "daten" var ikke særlig klein, men det var utrolig mange folk som satt å så på oss, noe som kanskje ikke var så rart med tanke på at vi var kledd for homecoming, men fortsatt, det gjorde ting litt.. noe.. en mann begynte til og med å snakke med oss om da sønnen hans gikk på homecoming med densamme skolen som jeg går på også videre, og han stoppet ikke før kona hans dultet han i skulderen og sa "la de stakkars barna være i fred" haha.  Søte folk.

//Haha, vi ser så sykt kleine ut//

Etter middagen dro vi hjem igjen for å hente vertssøsteren min. Vi tok noen bilder, men etter det var det rett til dansen.

Det var ikke så utrolig spesiellt. Mye pumped-up electro med noen rolige sanger inni mellom.

Etter homecoming dro jeg og verssøsteren min på overnatting sammen med fem andre jenter. Vi spiste snop og snakket om alle de rare kjolene og folk sine twerke-egenskaper. Til slutt var vi så trøtte at vi sovnet på gulvet med kun noen teppr over oss. Men gøy var det.

#Homecoming #Date #USA #Utveksling
Som jeg skrev i mitt forrige innlegg, så har vi forskjellige tema hver dag som vi skal kle oss etter, og temaet i dag var USA. 
Det er utrolig gøy hvor mange som faktisk kler seg ut denne uken. Lærerene teller opp hvor mange seniors, juniors osv som kler seg ut, og så langt har seniors'-ene (min klasse) vært på 1. plass hver dag, yay oss! 

Jeg har fått utrolig mange rare blikk i dag. Vennene mine hjemme i norge har nemlig skaffet seg/lagt meg til på viber, og på grunn av tidsforskjellen så ringte de meg når jeg hadde lunsj. Sykt gøy å se alle blikkene som landet på meg da jeg begynte å snakke norsk! Noen spute til og med om jeg satt og snakket med meg selv, fordi jeg hadde i øreplugger og ingen andre rundt meg forstod norsk. haha.

#USA #Utveksling #Skole #Homecoming
Denne lørdagen er det homecoming, noe som vil si at det skjer forskjellige ting hver dag frem til da. En av tingene vi gjør er å ha "utkledningstema" på skolen hver dag og i dag var det Disney. Jeg og min vertssøster hadde egentlig tenkt at vi skulle kjøpe inn noe i går, men vertsmoren vår kom hjem senere enn planlagt også dro jeg på noe som heter King of Trojans. King of Trojans er rett og slett en skjønnhetskonkurranse for guttene delt opp i fem deler. Den første delen var en introduksjon av guttene. De var alle kledt i disney kostymer sammen med kavaléren sin. Del nummer to var den velkjente bikini-delen. Del nummer tre var talent delen (mange flinke), del nummer fire var svar delen og del nummer fem var avstemningen. Det var utrolig gøy og jeg er sykt glad for at jeg gikk!

Tilbake til utkledningsdelen. Siden vi ikke fikk kjøpt inn noe Disney kostyme så var det bare å improvisere med det lille vi hadde.

Om dere ikke ser det er Beatrice (vertssøster) Kim Possible og jeg er Minni Mus. Jeg var litt redd for at ingen andre ville kle seg ut, men da jeg kom på skolen var det folk som hadde på seg promkjolene sine og vinger og bjørnehoder og alt mulig, så det var ikke noe problem

"Ørene" mine var mye mer "poofy" men det var ikke så lett å få frem på bilde

#USA #Utveksling #Homecoming #Skole
I dag dro jeg og noen venninner fra skolen på en senior fotballkamp mellom vår skole, Southwest Trojans og Ashwaubenon Jaguars, og for en stemning! Salen var fullpakket og alle ropte og var i total supportermodus, det var herlig! Det fikk meg til å virkelig ha lyst til å dra på en Packers kamp (det er et veldig kjent fotballag fra Green Bay) Selv om de tapte så var det en fantastisk kamp! Jeg kjenner noen på fotballaget og de var ikke like gira etter kampen som det jeg var, de tar det nemlig veldig seriøst, men de kommer nok over det.

Etter kampen dro jeg og de andre jeg var på kampen med på en restaurant og jeg fikk smakt Amerikanske pannekaker i Amerika for første gang. Så alt i alt vil jeg si at denne dagen har vert veldig stereo-typisk Amerikansk, jeg var jo tross alt på High School rett før kampen i tillegg.

Tok desverre ikke noen bilder i dag (blir nok flere når jeg får iPhonen min), men her ser dere logoen til "the Trojans" og skolen vår Southwest

 

#USA #Utveksling #fotball
Da jeg fikk beskjed om at jeg skulle få reise til USA og tilbringe et år på High School der så var jeg helt i ekstase. Over det faktumet om at jeg endelig skulle få reise til USA selvfølgelig, men også på grunn av "Graduation" litt senere fant jeg ut at det er kun "seniors" som fikk graduation, og jeg skulle jo være junior (nest siste året) og det var jo ikke så ille, jeg fikk jo fremdeles reise til "the Land of Dreams" MEN da jeg dro for å møte rådgiveren i går fikk jeg vite at jeg skal få være senior alikevel! De har nemlig bare 12 år med skole før college der, i motsetning til oss som har 13, og siden jeg har fullført mitt ellevte år her i Norge, så får jeg fortsett med tolvte i USA! I tillegg prøver jeg å ta alle fagene som kreves for at jeg skal få et diplom når jeg er ferdig, så da krysser vi fingrene for at jeg ikke stryker i noen fag (heheh..)¨

#Utveksling #USA #Skole
I dag begynte jeg på High School i USA! Skolen begynte egntlig på tirsdag men siden jeg ikke hadde meldt meg opp i noen fag og fått ordnet en timeplan kunnej ge ikke begynne før nå. Planen var egentlig å begynne i morgen, men etter vi ( jeg og rådgiveren) hadde satt sammen en timeplan sa hun at jeg kunne begynne i dag (noe som kom veldig brått på). Jeg fikk bare tatt de to siste siden jeg ikke møtte rådgiveren før i halv ett tiden, men det var i grunn nok for en første dag. Det å begynne på skole her er vel en av de mest spennende og mest skremmende tingene jeg har vert gjennom. Det er noe helt annet en skole i norge i hvertfall, det er helt sikkert. For det første har de kun tre fag de må ha, og resten velger de selv, dessuten har de samme timeplan hver eneste dag (noe som er ganske greit med tanke på at jeg ikke skjønner hvordan man finner klasserommene her og det da blir lettere å lære seg hvilken trapp man skal går for å komme seg hit og dit) og skapene deres er ekstremt vanskelige å åpne, eller... for meg er det det, for jeg husker jo ikke hvilken vei man skal vri først og ditt og datt (hehe) klassene er også veldig forskjellige, der mikser de nemlig alle fra freshmen til seniors (første til siste) det er naturlig vis flere seniors på høyere level av matte, engelsk osv enn freshmen men dere skjønner poenget, i tillegg til det er den eneste lange pausen deres lunch, som jeg ikke har før i sjette time.. jaja, gleder meg fremdeles til i morgen, da skal jeg ha en full dag.

Meg og min "vertssøster" fra Italia

Beklager de lange innleggene, men jeg er bare så glad og vil bare fortelle alt som skjer her, selv om det blir altfor mye for det er bare så utrolig mye nytt og spennende som skjer.

#USA #Utveksling #Skole
på lørdag dro jeg fra gardermoen og til London og fra London til Chicago og fra Chicago til Green Bay. Jeg var ikke fremme i Green Bay før ti-tiden og da dro vi på en liten Denny's restaurant før vi kjørte videre til hotellet, derfor tok jeg meg ikke tid til å blogge. I går hadde jeg bursdag (perfekt timing) og da flyttet vi inn i en leilighet, hvor det ikke er internett før onsdag/torsdag, så akkurat nå sitter jeg på en McDonalds for å kunne skrive et lite blogginnlegg.

Dette er min "fly-buddy" Kaja (direktelink), vi fløy sammen fra Oslo til Chicago, noe som jeg er ganske glad for for det var ikke barebare å finne frem i London
På flyet hadde de en sånn "skrem-ting" hvor du kunne spille puslespill, se filmer/serier, høre på musikk eller se hvor langt man hadde kommet. Noe som var veldig greit med tanke på at flyturen var over åtte og en halv time lang


Det første vi gjorde da vi kom til chicago var selvfølgelig å dra for å kjøpe ekte amerikansk starbucks (Love it)

Etter det splittet vi opp fordi hun skulle til Missouri og jeg skulle til Wisconsin, heldigvis for meg skulle jeg møte min "med-utvekslingselev"/vertssøster i Chicago, så da fikk jeg en flybuddy da også. 

 

 

 Dette er fra i går, da dro vi på en jazz-festival. Det var ikke så utrolig mye liv der så vi dro snarere enn planlagt, men festivalen ble holdt i en veldig fin park rett ved en elv, også var det veldig fin vær, så koselig var det.

Dette er meg, min vertssøster Beatrice og hunden til vertsmoren vår.

#USA #Utveksling #Reise
På torsdag (i går) fikk jeg vite at jeg har kommet til en velkomstfamilie i Green Bay, Wisconsin sammen med en annen utvekslingselev fra Italia. Green Bay er den tredje største byen i Wisconsin og består av over 100,000 innbyggere. Det er ikke akkurat en sommerstat, men det er faktisk helt greit! Jeg hadde jo veldig lyst til "sunny California" men når jeg tenker meg om så har jeg egentlig ikke noe imot å få oppleve alle årstidene der. Vinteren er jo egentlig superduper koselig, det er bare det at den er så uendelig lang her i Norge, mens der så holder vinteren seg innenfor vinter månedene.

Uansett så reiser jeg tidligTIDLIG i morgen (så tidlig at jeg vurderer å dra en "all nighter" fordi jeg er så redd for å miste flyet, haha), noe som er grunnen til at jeg ikke har fått blogget før nå. Jeg har vært ekstremt opptatt med pakking og alt som hører til når man reiser bort et år og i kveld måtte jeg ta fly til Oslo siden jeg ikke får tid til det i morgen. Da jeg kom på flyplassen fikk jeg en utrolig hyggelig overraskelse. Tre av mine fantastiske venner sto der og omfavnet meg med klemmer så snart jeg kom inn, dette resulterte jo i at mamma fikk litt mindre oppmerksomhet, men hun hadde sin sjanse da vi var hjemme og i bilen på vei til flyplassen, haha, neida. Jeg merker det at jeg kommer til å savne alle sammen kjempemye! Trodde ikke at det ville være så ille, jeg har jo bodd på hybel i ett år, men da mamma dro og jeg innså at det var siste gangen jeg kom til å se henne i person på ti mnd så kjente jeg en liten klump i magen, men for all del, jeg angrer ikke på valget mitt! Dessuten virker både vertsmoren min og min "utvekslingssøster" super hyggelige og jeg er sikker på at jeg får det helt fantastisk i USA.

#utveksling #USA
De fleste av dere begynte vel på skolen igjen i dag? Jeg var også på skolen, men kun for å besøke noen gamle venner. Ikke fordi jeg tar meg et friår, men fordi jeg ikke vet når jeg begynner på skolen i år. Som kanskje noen av dere har fått med dere så reiser jeg nemlig på utveksling til høsten, men siden jeg ikke har fått plassering enda så har jeg ikke begynt å pakke eller forberede meg noe særlig og for å være ærlig så føles det ut som om jeg skal ha sommerferie laangt fremover. Det er helt uvirkelig at jeg skal få reise til USA alene i 10 måneder og oppleve det ekte "American High School livet". Venninnen min Anita (direktelink) har fått plasseringen sin for lenge siden og reiser på onsdag, noe som gjør det enda mer uvirkelig for meg, hun har visst det så lenge og her sitter jeg og har ingen anelse om hvor eller når jeg reiser. Det er rart for meg å tenke på at de fleste andre har begynt på skolen nå, for jeg føler at jeg har en uendelig sommerferie, og ikke misforstå, det er greit det, skikkelig "chill", og som oftest er jeg ganske fornøyd med det, men når alle begynner å spørre "har du fått plassering enda?!" så blir jeg litt stressa, og jeg bekymrer meg for at de har glemt av meg. Innerst inne vet jeg selvfølgelig at det ikke skjer, men så er det den lille stemmen som sier; men hva om? Det bekymrer meg, men ikke nok til at jeg faktisk plukker opp telefonen, ringer og spør. Jeg vet jo at fristen for å få svar ikek har gått ut enda, og jeg er jo garantert skoleplass et eller annet sted.

Men nok om mine bekymringer, hvordan har din skoledag vært?

#utveksling #skole #sommer


Bildene ble ikke så utrolig bra, mest fordi vi snudde ansiktet litt feil vei i forhold til solen og også fordi det ble litt dårlig fokus på noen, en det får bare være. 

#utveksling #USA
I dag dro jeg og venninnen min Anita ut og tok bilder sammen i hver vår "utvekslingselev-tskjorte". Og nei, jeg vet fremdeles ikke hvor jeg skal eller når jeg reiser, Anita derimot har fått en vertsfamilie i Washington State (les bloggen om reisen hennes HER)I natt overnattet vi på hytten til en venninne, så da vi kom ned måtte jeg bare løpe inn i dusjen, sminke meg og dra meg ut for å ta bilder (fordi en viss person ikke var i humør til å vente på meg, haha), derfor ser jeg ut som den "Amerikanske Huldra" som min søte venninne kalte meg.

flere bilder kommer i morgen (kanskje)

#utveksling #USA
I går ble jeg endelig ferdig med visumgrunnlaget mitt. Noe som jeg er sinnsvakt glad for! De sa at jeg kom til å bruke ca 75min på den, jeg brukte søren meg flere timer. Grunnen til det var vel kanskje at de drev å spurte om vertsfamiliens adresse og slike ting (som jeg ikke har blitt tildelt enda) så derfor tok det litt tid før jeg fant ut hva jeg skulle skrive der, også drev nettsiden å klikket også måtte jeg starte helt på nytt og masse sånt, så ja... menmen det er jo bare å tenke på grunnen til at jeg fylte ut søknaden; nemlig at jeg skal til USA på utveksling i et helt år! Umulig å beskrive hvor mye jeg gleder meg! Selv om det er rart og litt trist å tenke på at jeg skal være borte fra venner og familie så lenge.


Gammelt bilde, som dere kanskje ser på hårfargen

Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


ARKIV

· Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013 · Juni 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011


KATEGORIER

· 17.mai · 22.Juli · 30 DAYS PHOTOGRAPHIC CHALLENGE · Advent · Anbefalinger · Bergen · BFF · Bilder · Blogg · Bursdag · Dekorering · Desember · Design · diy · Earth Hour · Egentreningsprosjekt · familie · Ferie · Film · Fjelltur · Forberedelser · Gaver · Gym · Halloween · hjemmelagd · How To Make This · Hull i ørene · Hverdagen · Hår · Høst · Innkjøp · Inspirasjon · Interiør · Internett · Jentekveld · Jul · Kamera · Kiel · Klær · klønetehet · konkurranse · Lese · Lureri · Lypsyl · Mat · Memories · Musikk · Musikkprosjekt · Nyttår · Om meg · Oppskrift · outfit · Party · Photoshoot · Polentur · Pugge.... · quote · randoms · Reise · Rennebumartnan · Shopping · skjønnhet · Skole · Sminketips · Snop · Sommer · Sponsor · Spørsmål · Spørsmålsrunde · Tegninger · Trafikalt grunnkurs · Trening · utveksling · Valentines Day · Venner · Video · Vinter · Vår · zargate

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits