På søndag dro jeg og vertsmoren min til byen for å se på isskulpturer, og når vi kom til denne sa jeg "det er Frozen!" vertsmoren min ga meg det rareste uttrykket, haha, jeg tror kanskje hun trodde at jeg mente at vannet de hadde brukt til å lage skulpturen med var frossent eller noe. vet ikke hva som skjedde med bildet til venstre, men jeg prøvde å ta et bilde av en dame som holdt på å lage en skulptur av en bukk
Meg og min elskede Olaf♥ 
I dag fikk vi fri fra skolen side det er "Martin Luther King Jr. Day" Første året de fikk fri pga det, haha jeg ringer lykke
For noen dager side fikk jeg en kommentar fra martineandersenn som sa; "Skal også på utveksling til USA til høsten! Noen tips til meg?" så jeg tenkte at jeg skulle skrive et innlegg for å besvare dette spørsmålet, siden det er et par punkter, og i tilfelle noen andre lurer er det greit å skrive alt i et innlegg som alle kan se.

Her er et par punkter på hva du kan vente deg/hvordan du kan forberede deg:

1. Ha et åpent sinn. 
Dette er et veldig viktig punkt om du spør meg. Mye er annerledes enn i Norge, og det er viktig at du er villig til å prøve ut nye ting, for det kommer ikke til å være akkurat det samme som hjemme i Norge. Familien kommer til å ha nye regler, og kanskje er de litt mer konservative enn du er vandt med.

2. Vær åpen med familien
En ting som var ganske uvanlig for meg når jeg kom hit, var hvor åpen familien var med hverandre, og hvor mye de snakket sammen om ting. Når jeg satt meg ned ved middagsbordet var det første spørsmålet alltid "hvordan har dagen din vært?" og "har du noen planer fremover?" Det er viktig at du prøver å få kontakt med dem, at du viser interesse. Her i Amerika er det ikke vanlig at ungdommen går inn på rommet sitt og lukker døren hele tiden. Prøv å snakk med dem så mye som mulig, og om du ikke har særlig mye å si spør dem hvordan dagen deres har vært (det burde du i grunn gjøre uansett) eller snakk om en gutt du synes er søt på skolen. Det viktigste er at du viser at du er interessert i å få kontakt med dem.

//middag med den gamle vertsfamilien min//

3. Fokuser på skole
Når du reiser på utveksling må du være forberedt på at du ikke har tid til å henge med venner og oppleve spennende ting hele tiden, det handler mye om skole. For å være ærlig var jeg ganske lat når det kom til lekser hjemme i Norge, jeg gjorde ikke oppgavene vi ble tildelt, jeg leste ikke.. men karakterene mine holdt seg greit, men etter jeg kom til Amerika har mye av tiden min gått til lekser (spesielt matte) Det kommer selvfølgelig an på hvilke fag du tar, men (på min skole i hvert fall) sjekker de lekser omtrent hver eneste dag.

4. Snakk med folk
Jeg er ganske sjenert, og jeg er ikke det som tar initiativ til å snakke med noen, og heldig vis for meg kom jeg til en liten skole hvor alle var veldig hyggelige og mange kom bort å snakket med deg først, men om du ikke kommer til en slik skole, så må du bare finne noen du kan gå opp til og snakke med. Det verste som skjer er at de gir deg et litt stygt blikk, og om de gjør det kan du bare trekke deg unna den personen og gå til noen andre (det har skjedd med meg, og det er ikke så ille) Dessuten vil jeg tro at de fleste vil være ganske hyggelige mot "den nye jenta/gutten". Poenget mitt er; du må snakke til folk om du vil få deg venner, jeg vet hvor ukomfortabelt det kan være når du er helt ny, og du føler at alle kjenner hverandre mens du ikke kjenner noen.

5. Spar opp penger
Det går bort ekstremt mye penger når man er her! Shopping/kino er en vanlig ting å gjøre med venner på fritiden, om du vil ha årbok koster det en del, om du får "graduation" koster det (mer enn man skulle trodd) Dessuten kan det hende at familien vil ta deg med et sted men at du må betale selv.

 

//turen min til Chicago//

6. Spør spørsmål
Om det er noe du lurer på når det kommer til språk, eller skole er det viktig at du spør, i stede for å bare nikke og smile.

7. Hold kontakt med organisasjonen din
Om det er noe som plager deg, og det er noe du ikke vil snakke med familien om er det viktig at du tar kontakt med organisasjonen in, enten det er den lokale representanten din i USA, eller om det er noen i Norge. Jobben deres er å sørge for at du har det fint der du er. 

8. Ikke ha for høye forhåpninger
Dette er et  av de viktigste punktene. Det kan hende alt går akkurat som du hadde ønsket det, men om du har for høye forhåpninger og ser for deg akkurat hvordan året ditt skal bli, kan det hende du blir skuffet (som kan ende i at du får veldig hjemlengsel) Dette punktet har mye å gjøre med ting jeg skrev tidligere. Kanskje er det mindre fritid enn du ønsket, kanskje er familien din veldig konservativ og du må gå i kirka to ganger i uka, alltid ha på deg klær som går nedom knærne, og du ikke har lov til å ta med gutter hjem? det jeg prøver å si er; ikke forvent at ting skal være akkurat som i de Amerikanske High School filmene.

 

 

Jeg kunne skrevet mye mer, men dette innlegget begynner å bli ganske langt, og jeg tror jeg har dekket det viktigste

 

Ha det gøy!

 
Jeg var på besøk hos en av venninnene til vertsmoren min i dag, og hun er 20% norks eller noe, og da jeg var der oppførte hun seg som om jeg var den megastjerna. Haha, hun spurte meg alle slags spørsmål om Norge, og sa hele tiden "si noe på norsk, si noe på norsk, vær så snill??" og "er det okay at jeg spør alle disse spørsmålene? plager jeg deg? vil du jeg skal slutte?" hun var veldig skjønn, og hun sa til og med at det var som å ha en kjendis i huset.Det at jeg var Norsk var visst en veldig stor greie.
I "Creative Writing" på skolen, fikk vi som oppgave å skrive en barnebok, full av illustrasjoner.

Vi fikk alle tildelt et barn som hadde blitt intervjuet. Barnet som jeg fikk var ei jente med navnet Aniyah, og svaret hennes for hvilkt som helst spørsmål var rosa. Så derfor måtte jeg jo skrive en historie om rosa. 

Jeg ble ferdig med tegningene og alt i går, og her er resultatet;
//gikk tur med hunden, Chubs//

I dag dro jeg sammen med en venn for å se Frozen! om du ikke har sett den enda anbefaler jeg deg å se den! Den er søt og har bra budskap. Også er det litt kult at den er satt i Norge da (synes jeg)
//Bilder fra juleaften, og da jeg, vertsmoren min, og noen fra familien hennes dro til et sted som heter Kohler"
Du trenger:
*(1cup) 237mL mandel melk (vanlig melk går greit)
* 2 ss kakao pulver uten tilsatt sukker
* 1ts/1pose stevia

Gjør som vanlig, kok det opp i en kjele og voilla! Oppskriften holder til en stor kopp

På grunn av kulden her i Wisconsin, har vi fått fri fra skolen mandag og tirsdag. Det er utrolig deilig med langhelg, men at vi har fri fordi folk rett og slett er redd for at barn skal bli skadet av kulden.. Det høres kanskje ut som om de er ekstremt pysete her, men det er sinnsykt kaldt! Mye kaldere enn hjemme i Norge.

 

#Oppskrift #Vinter
 
De av dere som følger meg på insta/har meg som venn på facebook har nok sett bildene alleredefotballaget "The Packers" er ikke eid av et stort firma, men av folket (det er i hvertfall slik jeg har forstått det) og for å tjene penger trenger de da virkelig å få solgt billetter til kampene sine. Men siden det er så mange som liker å sitte hjemme i sofaen sin å se kampen på TV i stede for å betale for å dra til stadion, så har de bestemt seg for å ha "blackout" om de ikke får solgt ut kampene. Det vil si; om ikke alle billettene er kjøpt, sender de ikke kampen på TV'n. Uansett, siden folk ikke vil at dette skal skje, spesielt ikke nå som det er playoff's, kjøpte et eller annet firma opp haugevis av billetter, også donerte de bort 50 av dem til skolen jeg går på. Vennen min var en av 25 vinnere som fikk to billetter hver, så da fikk jeg sett en Packers kamp! Noe som jeg er veldig glad for med tanke på at det er den største greia her i Green Bay, og at det ville vært litt trist å dra hjem uten å ha sett dem i action. 

//De kalte kampen "The Ice Bowl 2" fordi det er den nest kaldeste kampen i historien til the Packers!//

//siden vi tapte ble dette siste kamp for sesongen. Men det var mer enn 77,500 folk der.//

 

#fotball #USA #vinter
I tilleg til fotballaget "Packers", er Wisconsin ganske kjent for å være "melkeprodukt staten", og det faktum at de har all slags ost på all slags mat. Så "The Big Cheese" er altså en buss som kombinerer Wisconsins to store stoltheter. De som eier den tar den med til hver fotballkamp, og siden den er så "dekorert" med packers saker som den er, så får de parkere den gratis. 

//meg og min vertsmor////venninna, ex kjæresten, konat til ex'en, søsteren og moren til vertsmoren min// Grunnen til at jeg fikk gå og ta bilder av bussen, er det at broren til kona til ex-kjæresten til vertsmoren min eier den. Hahah, litt merkelig hvordan det gikk for seg. 

Han som eier bussen har en dukke for hvert fotballag, så han bytter den ut for hver packers-kamp

Fun Fact: Mange tror at G'en på hjelmen står for Green Bay, siden det er her de kommer fra, men egentlig står den for "Greatness"

 

#USA #Utveksling #Fotball #Packers
Jeg fikk en telefon fra en mor som begynte å bli irritert over lite aktivitet på bloggen, så da var det bare å plukke opp kameraet igjen. Det er naturlig vis på samme måte her som hjemme i Norge, så det blir mørkt rundt 4/5-tiden, og siden jeg er ferdig på skolen kl 3 hver dag er det litt vanskelig å få gått ut og tatt noen bra bilder, men jeg skal prøve. Greit om dere legger igjen noen kommentarer om hva jeg kan blogge om/ta bilder av. Hva vil dere vite om oppholdet mitt i USA? Det er litt vanskelig for meg å vite hva som vil være gøy å se, siden jeg bor her og ting har blitt litt mindre spesielle.

Dette er altså bakhagen(?) vår

 

#foto #USA #Utveksling #Vinter #Tips

Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


ARKIV

· Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013 · Juni 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011


KATEGORIER

· 17.mai · 22.Juli · 30 DAYS PHOTOGRAPHIC CHALLENGE · Advent · Anbefalinger · Bergen · BFF · Bilder · Blogg · Bursdag · Dekorering · Desember · Design · diy · Earth Hour · Egentreningsprosjekt · familie · Ferie · Film · Fjelltur · Forberedelser · Gaver · Gym · Halloween · hjemmelagd · How To Make This · Hull i ørene · Hverdagen · Hår · Høst · Innkjøp · Inspirasjon · Interiør · Internett · Jentekveld · Jul · Kamera · Kiel · Klær · klønetehet · konkurranse · Lese · Lureri · Lypsyl · Mat · Memories · Musikk · Musikkprosjekt · Nyttår · Om meg · Oppskrift · outfit · Party · Photoshoot · Polentur · Pugge.... · quote · randoms · Reise · Rennebumartnan · Shopping · skjønnhet · Skole · Sminketips · Snop · Sommer · Sponsor · Spørsmål · Spørsmålsrunde · Tegninger · Trafikalt grunnkurs · Trening · utveksling · Valentines Day · Venner · Video · Vinter · Vår · zargate

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits