For noen dager side fikk jeg en kommentar fra martineandersenn som sa; "Skal også på utveksling til USA til høsten! Noen tips til meg?" så jeg tenkte at jeg skulle skrive et innlegg for å besvare dette spørsmålet, siden det er et par punkter, og i tilfelle noen andre lurer er det greit å skrive alt i et innlegg som alle kan se.

Her er et par punkter på hva du kan vente deg/hvordan du kan forberede deg:

1. Ha et åpent sinn. 
Dette er et veldig viktig punkt om du spør meg. Mye er annerledes enn i Norge, og det er viktig at du er villig til å prøve ut nye ting, for det kommer ikke til å være akkurat det samme som hjemme i Norge. Familien kommer til å ha nye regler, og kanskje er de litt mer konservative enn du er vandt med.

2. Vær åpen med familien
En ting som var ganske uvanlig for meg når jeg kom hit, var hvor åpen familien var med hverandre, og hvor mye de snakket sammen om ting. Når jeg satt meg ned ved middagsbordet var det første spørsmålet alltid "hvordan har dagen din vært?" og "har du noen planer fremover?" Det er viktig at du prøver å få kontakt med dem, at du viser interesse. Her i Amerika er det ikke vanlig at ungdommen går inn på rommet sitt og lukker døren hele tiden. Prøv å snakk med dem så mye som mulig, og om du ikke har særlig mye å si spør dem hvordan dagen deres har vært (det burde du i grunn gjøre uansett) eller snakk om en gutt du synes er søt på skolen. Det viktigste er at du viser at du er interessert i å få kontakt med dem.

//middag med den gamle vertsfamilien min//

3. Fokuser på skole
Når du reiser på utveksling må du være forberedt på at du ikke har tid til å henge med venner og oppleve spennende ting hele tiden, det handler mye om skole. For å være ærlig var jeg ganske lat når det kom til lekser hjemme i Norge, jeg gjorde ikke oppgavene vi ble tildelt, jeg leste ikke.. men karakterene mine holdt seg greit, men etter jeg kom til Amerika har mye av tiden min gått til lekser (spesielt matte) Det kommer selvfølgelig an på hvilke fag du tar, men (på min skole i hvert fall) sjekker de lekser omtrent hver eneste dag.

4. Snakk med folk
Jeg er ganske sjenert, og jeg er ikke det som tar initiativ til å snakke med noen, og heldig vis for meg kom jeg til en liten skole hvor alle var veldig hyggelige og mange kom bort å snakket med deg først, men om du ikke kommer til en slik skole, så må du bare finne noen du kan gå opp til og snakke med. Det verste som skjer er at de gir deg et litt stygt blikk, og om de gjør det kan du bare trekke deg unna den personen og gå til noen andre (det har skjedd med meg, og det er ikke så ille) Dessuten vil jeg tro at de fleste vil være ganske hyggelige mot "den nye jenta/gutten". Poenget mitt er; du må snakke til folk om du vil få deg venner, jeg vet hvor ukomfortabelt det kan være når du er helt ny, og du føler at alle kjenner hverandre mens du ikke kjenner noen.

5. Spar opp penger
Det går bort ekstremt mye penger når man er her! Shopping/kino er en vanlig ting å gjøre med venner på fritiden, om du vil ha årbok koster det en del, om du får "graduation" koster det (mer enn man skulle trodd) Dessuten kan det hende at familien vil ta deg med et sted men at du må betale selv.

 

//turen min til Chicago//

6. Spør spørsmål
Om det er noe du lurer på når det kommer til språk, eller skole er det viktig at du spør, i stede for å bare nikke og smile.

7. Hold kontakt med organisasjonen din
Om det er noe som plager deg, og det er noe du ikke vil snakke med familien om er det viktig at du tar kontakt med organisasjonen in, enten det er den lokale representanten din i USA, eller om det er noen i Norge. Jobben deres er å sørge for at du har det fint der du er. 

8. Ikke ha for høye forhåpninger
Dette er et  av de viktigste punktene. Det kan hende alt går akkurat som du hadde ønsket det, men om du har for høye forhåpninger og ser for deg akkurat hvordan året ditt skal bli, kan det hende du blir skuffet (som kan ende i at du får veldig hjemlengsel) Dette punktet har mye å gjøre med ting jeg skrev tidligere. Kanskje er det mindre fritid enn du ønsket, kanskje er familien din veldig konservativ og du må gå i kirka to ganger i uka, alltid ha på deg klær som går nedom knærne, og du ikke har lov til å ta med gutter hjem? det jeg prøver å si er; ikke forvent at ting skal være akkurat som i de Amerikanske High School filmene.

 

 

Jeg kunne skrevet mye mer, men dette innlegget begynner å bli ganske langt, og jeg tror jeg har dekket det viktigste

 

Ha det gøy!

 


  1 kommentarer på "Q&A; What to expect when going on exchange"

Helene Olaussen - en hverdagsblogg
Så bra du tar deg tid til å svare på spørsmål, er mange som lurer :)
20.01.2014, 08:20 URL: http://heleneolaussen.blogg.no
ANE URI
ej misunna dej grusomt
20.01.2014, 19:00 URL: http://aneuri.blogg.no


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no

Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


ARKIV

· Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013 · Juni 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011


KATEGORIER

· 17.mai · 22.Juli · 30 DAYS PHOTOGRAPHIC CHALLENGE · Advent · Anbefalinger · Bergen · BFF · Bilder · Blogg · Bursdag · Dekorering · Desember · Design · diy · Earth Hour · Egentreningsprosjekt · familie · Ferie · Film · Fjelltur · Forberedelser · Gaver · Gym · Halloween · hjemmelagd · How To Make This · Hull i ørene · Hverdagen · Hår · Høst · Innkjøp · Inspirasjon · Interiør · Internett · Jentekveld · Jul · Kamera · Kiel · Klær · klønetehet · konkurranse · Lese · Lureri · Lypsyl · Mat · Memories · Musikk · Musikkprosjekt · Nyttår · Om meg · Oppskrift · outfit · Party · Photoshoot · Polentur · Pugge.... · quote · randoms · Reise · Rennebumartnan · Shopping · skjønnhet · Skole · Sminketips · Snop · Sommer · Sponsor · Spørsmål · Spørsmålsrunde · Tegninger · Trafikalt grunnkurs · Trening · utveksling · Valentines Day · Venner · Video · Vinter · Vår · zargate

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN


Designet er laget av Katrine.

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits